Rejestracja 81 537 41 71 

Data 03.01.2024r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata masłowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Miód wielokwiatowy 25 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
  • Ryz biały 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2275 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 72 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28,8 g,
Węglowodany - 312 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:


Data 03.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Kurczak w sosie curry 150 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2213 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,7 g,
Węglowodany - 306 g,
Cukry proste - 32 g,
Błonnik - 48 g,
Sól - 5,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top