Rejestracja 81 537 41 71 

Data 18.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2289 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 281 g,
Cukry proste - 38 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 18.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,

obiad

  • Zupa krem brokulowa 350 ml,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z porem i marchewka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2223 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 127 g,
Węglowodany - 271 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top