Data 18.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,
|
obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2289 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 281 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 18.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,
|
obiad
|
- Zupa krem brokulowa 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z porem i marchewka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2223 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 127 g, Węglowodany - 271 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 41 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|