Data 15.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany pszenno żytni 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa szpinakowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250g,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 150 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1962 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 226 g, cukry proste - 38 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 15.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa szpinakowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałatka brokułowa z olejem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1906 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 242 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 35 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|