Data 22.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50 g,
Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2212 kcal, Białko - 96,1 g, Tłuszcze - 62,8 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,8 g, Węglowodany - 330,1 g, cukry proste - 42,8 g, Błonnik - 28,7 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru z cytryną - 250ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka grahamka 50 g,
- Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2040 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 310 g, cukry proste - 32 g, Błonnik - 43 g, Sól- 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|