Data 21.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Zupa Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb żytni razowy- 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta rybna z twarogiem 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
- Bigos 350 g,
- Ziemniaki gotowane- 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska- 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
- Krakowska wieprzowa -50 g,
- Sałatka kalafiorowa- 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2085 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 55,4 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,7 g, Węglowodany - 308 g, Cukry proste - 40,2 g, Błonnik - 28,9 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 21.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka wędlina 50 g,
- Pasta rybna z twarogiem 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 g,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik jęczmienny 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Sałatka z buraczka 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 50 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2167 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 60 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany ogółem - 301 g, w tym cukry - 51 g, Błonnik - 42,4 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|