Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Zupa Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb żytni razowy- 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250ml,

II śniadanie

  • Jabłko  150 g,

obiad

  • Zupa Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
  • Bigos 350 g,
  • Ziemniaki gotowane- 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska- 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
  • Krakowska wieprzowa -50 g,
  • Sałatka kalafiorowa- 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2085 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 55,4 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,7 g,
Węglowodany - 308 g,
Cukry proste - 40,2 g,
Błonnik - 28,9 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 21.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa krupnik jęczmienny 350 ml,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Sałatka z buraczka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 50 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza

Energia - 2167 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 60 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany ogółem - 301 g,
w tym cukry - 51 g,
Błonnik - 42,4 g,
Sól - 5,6 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top