Data 28.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza gryczana na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata lodowa 15g
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa-350ml
- Makaron z sosem bolońskim 400g,
- Brokuł gotowany 150g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2389 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 67,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 338 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 28.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100g,
- Pierś z indyka wędlina 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa-350ml
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Brokuł gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2117 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 58,9 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,5 g, Węglowodany ogółem - 229 g, w tym cukry - 35 g, Błonnik - 41 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|