Rejestracja 81 537 41 71 

Data 20.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki owsiane 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Chleb razowy, żyt. 25 g,
  • Szynka wieprzowa got. 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,

II śniadania

  • Ser żółty 30 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,

obiad

  • Zupa Żurek 350 ml,
  • Kotlet pożarski 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kapusty białej 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pasta z pieczonej dyni oprószana sezamem 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2371 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,1 g,
Węglowodany - 296 g,
cukry proste - 35,2 g,
Błonnik - 32,5 g,
Sól - 5,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 20.11.2023r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Szynka wieprzowa got. 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Pomidor 50 G,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,

II śniadania

  • Ser żółty 30 g,
  • Bułka grahamka 50 g,

obiad

  • Zupa Selerowa 350 ml,
  • Kotlet pożarski pieczony 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kapusty białej 150 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml,

podwieczorek

  • Mandarynka 100g,

kolacja

  • Chleb razowy-żyt. 100 g,
  • Pasta z pieczonej dyni oprószana sezamem 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza

Energia – 2283 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 300 g,
cukry proste - 38 g,
Błonnik - 45 g,
Sól - 5,4 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top