Data 20.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Chleb razowy, żyt. 25 g,
- Szynka wieprzowa got. 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Ser żółty 30 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Żurek 350 ml,
- Kotlet pożarski 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kapusty białej 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Pasta z pieczonej dyni oprószana sezamem 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Miks zieleniny 5 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2371 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,1 g, Węglowodany - 296 g, cukry proste - 35,2 g, Błonnik - 32,5 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.11.2023r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Szynka wieprzowa got. 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Pomidor 50 G,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Ser żółty 30 g,
- Bułka grahamka 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Selerowa 350 ml,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kapusty białej 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy-żyt. 100 g,
- Pasta z pieczonej dyni oprószana sezamem 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Miks zieleniny 5 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2283 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 300 g, cukry proste - 38 g, Błonnik - 45 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|