Rejestracja 81 537 41 71 

Data 14.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza gryczana na ml. 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko  150 g,

obiad

  • Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
  • Makaron z sosem bolońskim 400g,
  • Brokuł gotowany 150g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2364 kcal
Białko - 116 g
Tłuszcze - 64 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,0 g
Węglowodany - 342 g
Cukry proste - 44,5 g
Błonnik - 28,4g
Sól - 5,5g

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 14.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
  • Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
  • Brokuł gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150g,

kolacja

  • Chleb razowy 75 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza

Energia - 1890 kcal
Białko - 90 g
Tłuszcze - 60 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany ogółem - 221 g
w tym cukry - 38 g
Błonnik - 31,4 g
Sól - 5,6 g

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top