Data 29.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2139 kcal, Białko - 98,5 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 278 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta z soczewicy 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Kurczak w sosie curry 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2182 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 292 g, cukry proste - 34 g, Błonnik - 39 g, Sól- 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|