Data 13.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Platki owsiane 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pasztet pieczony 100 g,
- Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 30 g,
|
obiad
|
- Zupa Żurek 350 ml,
- Gołąbki galicyjskie 250 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Sałatka makaronowa z szynką 50g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Miks zieleniny 5 g , pomidory 100 g,
- margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2479 kcal Białko - 103,8 g Tłuszcze - 81 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 28,5 g Węglowodany - 382 g cukry proste - 44,2 g Błonnik - 33,5 g Sól - 5,6 g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 13.11.2023r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 30 g,
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z ziemniakami,
- Gołąbki galicyjskie 250 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Sałatka z makaronem razowym i szynką 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pomidory 100 g,
- Miks zieleniny 5 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1840 kcal Białko - 78 g Tłuszcze - 78 0g Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g Węglowodany - 220 g cukry proste - 25 g Błonnik - 37,4 g Sól - 5,2 g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|