Data 08.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta z fasoli 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka kajzerka 50 szt,
- Masło 82% 10g,
- Herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50g,
- Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany (350ml),
- Makaron ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka (150g),
- Kompot wieloowocowy 250ml,
|
kolacja
|
- Chleb pszenno-żytni 50g
- Chleb razowy 50g,
- Mix do smarowania 15g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50g,
- Serek topiony 50g,
- Pomidor (100g)
- Herbata czarna 250ml
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2144 kcal Białko - 94,8g Tłuszcze - 62,7,5g Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,8g Węglowodany ogółem - 314,7g w tym cukry - 42,8G Błonnik - 28,3 g Sól - 4,8g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 08.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Chleb razowy 75 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50 g,
- Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 25 g,
- Pomidory 100 g,
- Masło roślinne 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1814 kcal Białko - 77,3g Tłuszcze - 54g Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,2g Węglowodany ogółem - 259g w tym cukry - 31,9g Błonnik - 31,1 g Sól - 4,8g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|