Rejestracja 81 537 41 71 

Data 08.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Zupa ml. kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka kajzerka 50 szt,
  • Masło 82% 10g,
  • Herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany (350ml),
  • Makaron ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka (150g),
  • Kompot wieloowocowy 250ml,

kolacja

  • Chleb pszenno-żytni 50g
  • Chleb razowy 50g,
  • Mix do smarowania 15g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50g,
  • Serek topiony 50g,
  • Pomidor (100g)
  • Herbata czarna 250ml

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2144 kcal
Białko - 94,8g
Tłuszcze - 62,7,5g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,8g
Węglowodany ogółem - 314,7g
w tym cukry - 42,8G
Błonnik - 28,3 g
Sól - 4,8g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 08.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Chleb razowy 75 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20g,

kolacja

  • Chleb razowy 75 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 25 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Masło roślinne 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 1814 kcal
Białko - 77,3g
Tłuszcze - 54g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,2g
Węglowodany ogółem - 259g
w tym cukry - 31,9g
Błonnik - 31,1 g
Sól - 4,8g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top