Rejestracja 81 537 41 71 

Data 27.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki owsiane 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Chleb razowy, żyt.50 g,
  • Pasztet pieczony100 g,
  • Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250ml,

II śniadania

  • Marchew gotowana plastry 30 g,

obiad

  • Zupa Żurek 350 ml,
  • Gołąbki galicyjskie 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Sałatka makaronowa z szynką 50 g,
  • Kiełbasa krakowska5 0 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2408 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 100 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 250 g,
cukry proste - 36 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,8 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.11.2023r

 

Dieta ograniczeniem łatwostrwna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata masłowa 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew gotowana plastry 30 g,

obiad

  • Zupa Selerowa z ziemniakami 350 ml,
  • Gołąbki galicyjskie 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Buraczki gotowane150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Sałatka makaronowa z szynką 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Miks zieleniny 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza

Energia – 1944 kcal,
Białko - 94 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 256 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 5,3 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top