Rejestracja 81 537 41 71 

Data 15.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka kajzerka 50g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Miód wielokwiatowy 25 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami-100g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Udziec zawijany w boczku 200 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka150g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250,

kolacja

  • Chleb pszenno-żytni 50g
  • Chleb razowy 50g,
  • Mix do smarowania 15g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50g,
  • Serek topiony 50g,
  • Pomidor (100g)
  • Herbata czarna 250ml

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2209 kcal
Białko - 110 g
Tłuszcze - 82 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g
Węglowodany - 251 g
cukry proste - 40 g
Błonnik - 27 g
Sól - 4,7 g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 15.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka grahamka,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta z soczewicy 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami-100g

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Udziec zawijany, 200 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150g
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 75 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony30 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2073 kcal
Białko - 104 g
Tłuszcze - 79 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g
Węglowodany - 253 g
cukry proste - 30 g
Błonnik — 39 g
Sól- 4,6 g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top