Data 17.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 100g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Pasta z pieczonej dyni oprószona sezamem 50 g,
- Wafle ryżowe 10 g,
|
obiad
|
- Zupa koperkowa z ryżem 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Ser żółty pełnotłusty 30 g,
- Pomidory100 g ,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1910 kcal, Białko - 94,8 g, Tłuszcze - 60,2 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,2 g, Węglowodany - 258 g, Cukry proste - 49,2 g, Błonnik - 25,5 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 17.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Jabłko 150 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Pasta z pieczonej dyni oprószona sezamem 50 g,
- Wafle ryżowe 10 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos grecki z zielonym groszkiem 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Ser żółty pełnotłusty 30 g,
- Pomidor 50 g,
- Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -1847 kcal, Białko - 102,8 g, Tłuszcze - 64,6 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24,9 g, Węglowodany ogółem - 231 g, w tym cukry - 39,3 g, Błonnik - 33,6 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|